pienen olohuoneen järjestys
General

Pienen olohuoneen järjestely – tämä on paras tapa sisustaa

Pienen olohuoneen järjestely ei ole helppoa. Itse asiassa pienten tilojen sisustaminen ei ole koskaan helppoa. Olohuone on erityisen vaikea, koska se on huone, johon täytyy mahtua paljon huonekaluja. Lisäksi se on usein huone, jossa perhe kokoontuu viettämään mukavia hetkiä. Tarvitsetko siis apua pienen olohuoneen järjestelyyn? Joten täältä saat vinkkejä kuinka hyödyntää olohuonettasi parhaalla mahdollisella tavalla, jos se on pieni.

 

Pienen olohuoneen järjestely – näin saat huoneen näyttämään suuremmalta

  1. Käytä vaaleita värejä: Vaaleat värit saavat tilan tuntumaan suuremmalta ja avoimemmalta. Jos maalaat seinät ja katon vaaleilla väreillä, se luo illuusion suuremmasta huoneesta. Voit myös käyttää vaaleita huonekaluja ja kankaita, jotka auttavat heijastamaan valoa ja saavat huoneen tuntumaan valoisammalta. Tummat värit saavat huoneen tuntumaan pienemmältä ja suljetummalta. Jos haluat sisustaa pienen olohuoneen, pysy vaaleammissa sävyissä.
  2. Käytä peilejä: Peilit saavat tilan tuntumaan suuremmalta. Ripusta peili jollekin seinälle tai sijoita muutama pieni peili ympäri huonetta. Heijastava pinta auttaa lisäämään syvyyttä ja tekemään tilasta.
  3. Harkitse huonekalujen sijoittelua: huonekalujen sijoittelulla voi olla suuri vaikutus huoneen tunnelmaan. Pienessä olohuoneessa huonekalut kannattaa pitää lähellä seiniä ja jättää paljon vapaata tilaa huoneen keskelle.

Hyödynnä huoneen korkeus ja vapauta lattiatilaa

Toinen tapa järjestää pieni olohuone on myös hyödyntää olohuoneen lattiatilaa ja kattokorkeutta. Mitä enemmän esineitä otat korkeuteen, sitä enemmän lattiatilaa vapautuu – ja sitä suuremmalta huone näyttää. Jos olohuoneesi lattiapinta-ala on vähissä, älä ole epätoivoinen! On monia tapoja hyödyntää huoneen korkeutta. Yksi hyvä vaihtoehto on hankkia kapea kaappi tai kirjahylly. Nämä huonekalut vievät enemmän seinätilaa kuin lattiapinta-alaa, joten ne sopivat erinomaisesti pieniin olohuoneisiin. Lisäksi ne ovat ihanteellisia lautapelien, kirjojen ja muiden tavaroiden säilyttämiseen.

Toinen vaihtoehto on käyttää kelluvia hyllyjä. Kelluvat hyllyt sopivat erinomaisesti pieniin tiloihin, koska ne eivät vie lainkaan lattiatilaa. Lisäksi ne tarjoavat monipuolisen säilytysratkaisun esimerkiksi maljakoille, kirjoille ja pikkutavaroille.

 

Pienen olohuoneen järjestely – pudota verhot ja valitse pieni sohvapöytä

Sohvapöytä on välttämätön osa mitä tahansa olohuonetta. Vaikka olohuone olisi pieni, sohvapöydälle löytyy tilaa. Sinun on ehkä vain mietittävä uudelleen, millaista sohvapöytää käytät. Suuren sohvapöydän sijasta etsi sellainen, jossa on monitasoinen säilytys. Näin saat saman määrän pinta-alaa kuin suuremmassa sohvapöydässä, mutta se on jaettu useille kerroksille. Jos haluat sohvapöydän näyttävän mahdollisimman vähäeleiseltä, harkitse lasipintaisen pöydän käyttöä. Lasi antaa illuusion suuremmasta tilasta, eikä se paina pientä olohuonettasi. Kun sisustat pientä olohuonetta, kannattaa miettiä, voisitko luopua joistakin asioista. Yksi asia, jota kannattaa harkita, ovat verhot. Vaikka verhot voivat olla sekä koristeellisia että käytännöllisiä, ne vievät paljon tilaa ja estävät myös luonnonvaloa. Jos olet tyytyväinen siihen, voit jättää ne kokonaan pois. Ehkäpä ikkunasi avautuvat omaan puutarhaan. Ehkä asut korkealla kerrostalossa. Tällöin et ehkä tarvitse verhoja. Voit siis tehdä monia asioita, jos haluat säästää tilaa olohuoneessasi – ja siksi voit helposti järjestää myös pienen olohuoneen. Suuren olohuoneen sisustaminen on tietysti helpompaa, mutta pieni olohuone voi olla myös jotain hyvin erikoista ja jopa viihtyisämpää.

Comments Off on Pienen olohuoneen järjestely – tämä on paras tapa sisustaa