ideoita puutarhaan
General

Ideoita puutarhaan – hae inspiraatiota täältä

Etsitkö hyviä ideoita puutarhaan? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa olemme koonneet sinulle ideoita, joiden avulla voit tehdä puutarhastasi persoonallisen ja saada siitä juuri sellaisen kuin unelmoit. Kauniin ja viihtyisän puutarhan luominen ei ole niin vaikeaa. Yksi ensimmäisistä asioista, joita voit tehdä, on täyttää puutarhasi ruukkukasveilla, joihin olet antanut henkilökohtaisen kosketuksen. Voit lisätä oman persoonallisen kosketuksen tavallisiin vanhoihin ruukkuihin maalaamalla ne hauskoilla väreillä tai kuvioilla. Ole luova erilaisten kuvioiden kanssa tai pidä se yksinkertaisena yksivärisenä. Kummassakin tapauksessa kasvisi näyttävät upeilta, ja sinulla on ainutlaatuinen ruukku, jota voit esitellä. On kuitenkin myös monia muita asioita, joita voit tehdä. Lue mukaan ja opi lisää.

Puutarhaideoita: jaa puutarhasi pieniin tiloihin aidoilla

Puutarhan jakaminen huoneisiin voi lisätä paljon mielenkiintoa ja jännitystä. Se kannustaa myös tutkimaan puutarhan eri alueita, jotka voidaan sisustaa eri tyyleillä ilman, että koko tila menee sekaisin. Puutarhoja jaetaan usein huoneisiin pensasaidoilla, mutta niiden ylläpitäminen vaatii paljon työtä kesäkuukausina, jolloin niitä on leikattava. Hyvä vaihtoehto on käyttää paju- tai ristikkoaitoja (eli puisia säleikköjä). Jos puutarhasi on luonnonvaraisempi, vaihtoehtona voi olla näennäisaitajärjestelmä. Puutarhan jakamisessa useisiin huoneisiin on monia etuja. Siellä yöpymisestä tulee jännittävämpää ja se rohkaisee tutustumaan erilaisiin puutarhahuoneisiin. Lisäksi aita on helpompi huoltaa kuin pensasaita.

 

Hanki puutarhaideoita ruusujen pitämiseen

Haaveiletko myös ruusuista puutarhassasi? Mutta puuttuuko sinulta puutarhaideoita, joiden avulla voit hoitaa näitä ruusuja helposti? Sitten voimme kertoa sinulle jotain fiksua: Ruusulajeja on monia erilaisia, mutta kaikki niistä eivät ole helppohoitoisia. Maanpeittoruusut ja villiruusut ovat kaksi ruusutyyppiä, joita on suhteellisen helppo hoitaa. Villiruusut ovat erityisen vastustuskykyisiä taudeille, kuten ruosteelle ja härmäsienen kaltaisille taudeille. Sekä maanpeittoruusut että villiruusut vaativat vain vähän leikkausta. Jos etsit kauniita ruusuja, jotka eivät vaadi paljon työtä, nämä ovat kaksi hyvää lajiketta, joita kannattaa harkita.

 

Ideoita puutarhaan – on tärkeää valita oikeat kasvit

Joitakin kasveja on helpompi kasvattaa kuin toisia. Ne eivät vaadi yhtä paljon hoitoa ja huomiota, ja ne voivat menestyä, vaikka kasvuolosuhteet eivät olisi täydelliset. Jos olet uusi puutarhuri, on eduksi aloittaa helpoilla kasveilla. Kun saat lisää kokemusta, voit siirtyä harvinaisempiin ja vaativampiin ja vaikeampiin kasveihin. Nämä ovat siksi kasveja ja kukkia, jotka sopivat sinulle, joka ei haaveile viettää kaikkea vapaa-aikaasi puutarhassasi. Nämä ovat kukkia, jotka ovat kauniita katsella, mutta jotka eivät vaadi paljon huoltoa.

Lisäksi, jos haluat välttää suurimmat virheet kasvien ostossa, on tärkeää suunnitella mitä haluat ennen ostoksille lähtöä. Helpottaaksesi asioita, yritä päättää haluamasi tyyli, kukkien väri tai kukinta-aika. Näin sinulla on jotain, mihin voit keskittyä, kun tarkastelet kaikkia eri vaihtoehtoja.

Tarkista maaperä ennen ostoa!

Jos et ole varma, millaista maaperää puutarhassasi on, on hyvä idea testauttaa se. Näin saat käsityksen siitä, millaisia ravinteita maaperässä on ja miten hyvin maaperä kuivattaa. Kun tiedät, millainen maaperä on kyseessä, voit valita kasvit, jotka menestyvät kyseisissä olosuhteissa. Hiekkamaa on usein kevyttä ja helppokäyttöistä, mutta se ei pidä kosteutta hyvin. Hiekkamaassa viihtyvien kasvien on siedettävä kuivuutta. Savimaa on raskaampaa ja vaikeampaa käsitellä, mutta se pitää kosteuden ja ravinteet hyvin. Savimaassa hyvin viihtyvät kasvit eivät tarvitse niin paljon kastelua ja kestävät hyvin märkiä olosuhteita.

Comments Off on Ideoita puutarhaan – hae inspiraatiota täältä